Održan prvi sastanak projektnih partnera u Ljubljani

24.01.2020.

Projekat Erasmus + Master 4.0: Unapređenje majstorskih ispita započeo je prvim transnacionalnim sastankom 10. i 11. oktobra 2019. u Ljubljani. Na sastanku su učestvovali predstavnici svih šest partnerskih organizacija: Hrvatska obrtnička komora, Visoko učilište Algebra, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Zanatska komora Skopje, Udruga Sretan Život i Zanatsko-preduzetnička komora Crne Gore.

Sastanak je omogućio upoznavanje partnera radi osiguranja kvalitetne komunikacije. Detaljno je predstavljen projekat, dogovorene su procedure za efikasnu implementaciju, utvrđeni su ciljevi projekta i dogovorene sve aktivnosti i zadaci.

Prvi sastanak je bio osmišljen na strukturirani način i sastojao se od predstavljanja partnerskih organizacija, projekta, svakog intelektualnog rezultata ponaosob, upravljanja projektom, događaja s multiplikativnim efektom i uspostavljanja Upravljačkog odbora projekta.

Svi intelektualni rezultati prezentovan su s ciljem da se isplaniraju i definišu različiti zadaci koji će omogućiti da projekt Master 4.0 ostvari svoje ciljeve, ishode i rokove. Takođe, održane su rasprave u vezi sa organizacijom zadataka i odgovornostima učesnika (m/ž).

Dogovoreno je da će partneri redovno komunicirati emailom te po dogovoru održavati Skype sastanke.