Стекнувањето на мајсторското звање добива предност во однос на конкуренцијата, бидејќи ја нагласува извонредноста и квалитетот на производот и услугата. Занаетчиската комора од Хрватската во соработка со партнери од Хрватска, Словенија, Северна Македонија и Црна Гора, работи на унапредувањето на спроведување на мајсторскиот испит.

Повеќе за проектот

Последни новости

Пратнери на проектот

Пријавете се на нашиот весник и добивајте ги најновите вести за
проектот Master 4.0