Visoko učilište Algebra (VUA), Republika Hrvatska

partner

Visoko učilište Algebra dio je najveće privatne obrazovne organizacije u Republici Hrvatskoj i regiji, prisutne u više od 20 gradova širom Hrvatske. Upisuje preko 400 novih studenata godišnje, a smješteno je u Zagrebu. Trenutno provodi 10 akreditiranih visokoškolskih studijskih programa/smjerova. Studijski programi u visokom obrazovanju, akreditirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i time prepoznati unutar Europskog kvalifikacijskog okvira (EQF) kroz njegovu povezanost s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom (HKO). Osim akademskog fokusa (fokus na kvalitetu nastave), posvećeno je i primijenjenom istraživanju.
Algebra LAB provodi istraživanja, usluge i rješenja u područjima podatkovne znanosti (engl. Data Science), primjene informacijske tehnologije u obrazovanju, uključujući digitalni obrazovni sadržaj, sustave za učenje na daljinu i sustave ocjenjivanja znanja, istraživanja razvoja tržišta rada i obrazovne politike.
Algebra grupa izgrađena je na sinergiji brojnih elemenata koji su usmjereni stvaranju, primjeni i diseminaciji znanja. U tom je sustavu Visoko učilište Algebra jedan od temeljnih generatora znanja, ali i važan dio podsustava za njegovu diseminaciju. Poslovna strategija Algebre je: Stvaranje, dijeljenje i korištenje primjenjivog znanja izvrsne kvalitete.

www.algebra.hr/visoko-uciliste/