Udruga Sreken Život- Tetovo, Republika Sjeverna Makedonija

Partner

Udruga Sreken Život- Tetovo je dobrovoljna, neprofitna, nevladina, građanska udruga, formirana slobodnim udruživanjem građana radi ostvarivanja, zaštite i usklađivanja njihovih interesa i uvjerenja za promicanje civilnog društva i lokalnih zajednica, kao i za provođenje aktivnosti za promicanje moralnih vrijednosti, jačanje međuetničkih odnosa i ekonomski razvoj na teritoriju Republike Sjeverne Makedonije. Osnovana je u prosincu 2001. godine. Godine 2012. udruga je otvorila podružnicu – Podružnica Sreken Život Skoplje – Sopište, Skopje.
Članovi udruge su psiholozi, psihoterapeuti, profesori, znanstvenici, ekonomisti i studenti. Udruga je članica mreža: Ženska građanska inicijativa ANTIKO – Skoplje i ЈES Mreža mladih poduzetnica Skoplje.
Glavna područja djelovanja udruge su obrazovanje, ljudska prava, multietnički dijalog i civilno društvo (umrežavanje).
Udruga od osnutka radi na poboljšanju vještina mladih i pripremi mladih za tržište rada, organizaciji i provedbi seminara i radionica za nastavnike i učenike, izradi obrazovnih programa, organizaciji studijskih putovanja i drugim aktivnostima u području obrazovanja. U posljednjih 7 godina udruga razvija programe obrazovanja za učitelje koji rade u multikulturalnom okruženju.

srekenzivot.wixsite.com/srekenzivot