Стекнувањето на мајсторското звање добива предност во однос на конкуренцијата, бидејќи ја нагласува извонредноста и квалитетот на производот и услугата. Занаетчиската комора од Хрватската во соработка со партнери од Хрватска, Словенија, Северна Македонија и Црна Гора, работи на унапредувањето на спроведување на мајсторскиот испит.

Повеќе за проектот

Последни новости

НАЈАВА НА ПИЛОТИРАЊЕ НА ПЛАТФОРМАТА

Занаетчиска комора Скопје на 17.10.2021 година започна со обуките за мајсторски испит со 15 кандидати со кои ќе се реализира пилотирањето на мајсторскиот испит за козметичар во рамки на проектот Мастер 4.0. Започнавме со обуките за стручно теоретскиот дел кои се одржуваа во салата на Занаетчиска комора Скопје со предавач професор г-ѓа Лидија Андоновска.Пилотирањето на […]

Финализирање на испитните прашања во Република Северна Македонија

Во рамките на проектот Еразмус МАСТЕР 4.0 се изработија испитни прашања за трите теоретски дела од  мајсторскиот испит за козметичар преку кои ќе се проверува знаењето на кандидатите за мајсторски испит од областа на стручната теорија, економијата и правото и педагошко-андрагошката подготвеност. Прашањата кои се изработени од трите дела од мајсторскиот испит за козметичар се […]

Пратнери на проектот

Пријавете се на нашиот весник и добивајте ги најновите вести за
проектот Master 4.0