Стекнувањето на мајсторското звање добива предност во однос на конкуренцијата, бидејќи ја нагласува извонредноста и квалитетот на производот и услугата. Занаетчиската комора од Хрватската во соработка со партнери од Хрватска, Словенија, Северна Македонија и Црна Гора, работи на унапредувањето на спроведување на мајсторскиот испит.

Повеќе за проектот

Последни новости

Одржана е петтата транснационална партнерска средба

Петтата транснационална средба на партнерите се одржа во Загреб на 9 и 10 јуни 2022 година. Бидејќи беше последниот состанок на партнерите, состанокот служеше за рекапитулирање на сите спроведени активности и дискусија за можностите за соработка по завршувањето на проектот, како и за обезбедување одржливост на резултатите од проектот. Партнерите разговараа и за понатамошни подобрувања […]

Се одржа завршната конференција на Еразмус+ проектот МАСТЕР 4.0

Завршната конференција на проектот МАСТЕР 4.0: подобрување на мајсторските испити се одржа на 8 јуни 2022 година во Загреб. Конференцијата ја одбележа успешната работа на проектот и на учесниците им беа презентирани резултатите од проектот во сите земји партнери. Исто така, учесниците имаа можност да ја пробаат и онлајн платформата за подготовка и полагање мајсторските […]

Пратнери на проектот

Пријавете се на нашиот весник и добивајте ги најновите вести за
проектот Master 4.0